Yuppi Camp @ Din România în Tibet. 7000km.

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Körösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Körösi.

 

Pengő Zoltán, un gazetar de 52 ani, orădean și clujean în aceeași măsură, în 1 septembrie va porni într-o lungă călătorie, urmând un traseu ce se întinde din Aiud până în Zangla, localitate situată în ținutul Ladakh din India. Va încerca să parcurgă cea mai mare parte a drumului pe jos, apelând la un mijloc de transport doar atunci când condițiile o impun.

Scopul promordial al călătoriei este de a-i aduce un omagiu legendarului om de știință ardelean Körösi Csoma Sándor, cunoscut în lume ca și Alexander Csoma de Körös. Născut în satul Chiuruș, jude?ul Covasna, acesta a pornit de la Aiud spre Est în urmă cu 200 ani. Parcurgând pe jos mii de kilometri, după aproape patru ani de peregrinări a ajuns în ținutul Ladakh al Tibetului, unde a efectuat studii îndelungate în condiții deosebit de vitrege. Acestea s-au concretizat într-un dicționar tibetano-sanscrito-englez și o serie de lucrări despre limba și cultura tibetană, făcându-le accesibile lumii occidentale. 

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

5

Suma:

600 RON

Pagini fundraising

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Kőrösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Kőrös

More about my adventure here can be seen on Facebook ---------------------------- Mă numesc Pengő Zoltán. Sunt un gazetar de 52 ani, orădean și

15,000 RON Target
600 RON Suma
5 Donatii
4% Complete