Yuppi Camp

Yuppi Camp

Yuppi Camp ~ 2020

Status: Inchis

Yuppi Camp își propune să organizeze în 2020 o nouă serie de 4 tabere de terapie prin experiență pentru 150 de copii și tineri cu boli oncologie, diabet sau alte boli autoimune. 

Din păcate pandemia nu ne-a dat voie să ne vedem față în față în 2020 însă nu ne-am dat bătuți. Ne-am mutat în online și am organizat activități și tabere online pentru 100 de copii și adolescenți cu boli cronice și am trimis pachete cu materiale necesare pentru 100 de copii cu diabet aflați în dificultate.

Acum mergem mai departe și deși nu știm ce ne va oferi 2021, suntem pregătiți să le fim alături copiilor și de acum încolo, prin întâlniri și activități online, pachete cu materialele necesare activităților și specifice nevoilor

 

[ Show more ]

20,833 RON

Sumă:

40

Galantomi:

205

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Yuppi Camp sunt tabere de terapie prin experiență adresate copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune. Taberele se organizează vara, anual - din 2011, în localitatea Șăulia, județul Mureș, iar copiii vin din toată țara. Una din tabere se adresează familiilor cu un copil cu vârsta sub 10 ani, care are o boală oncologică (în tabără vine atât copilul, cât și părinții, uneori frații sănătoși). Trei tabere au o durată de o săptămână, iar cea de familii durează patru zile.

Pe parcursul taberei, copiii sunt implicați în activități de terapie prin experiență/recreere terapeutică - echitație, canotaj, alpinism, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, etc. Prin intermediul acestor activități copiilor li se insuflă curaj, le crește gradul de independență, nivelul încrederii în sine, li se dezvoltă abilități sociale, de gestionare a bolii. Metoda e una revoluționară, aplicată în multe țări din lume, iar în România a fost implementată pentru prima dată la Yuppi.

În 2019, în taberele Yuppi au participat 144 de copii și 159 de voluntari, dintre care 21 personal medical. Medicii sunt prezenți atât în tabere, cât și pe parcursul anului - prin intermediul a peste 50 de medici cu care colaborăm ajung la Yuppi mulți dintre copii.

Iată aici un video despre activitățile din tabără, aici o animație despre terapia prin experiență la Yuppi, realizată de artistul vizual Paul Mureșan, unul din ambasadorii Yuppi Camp, iar aici o scrisoare a unei mame (primim multe scrisori :) ) despre efectul taberelor asupra fiului ei.

Yuppi Camp își propune să organizeze în 2020 o nouă serie de 4 tabere de terapie prin experiență pentru 150 de copii și tineri cu boli oncologie, diabet sau alte boli autoimune, alături de 150 de voluntari. Costurile pentru desfășurarea taberelor depășesc suma de 240 000 lei (50 000euro), suma care reprezintă doar cheltuielile directe de organizare (cazarea, masa și materialele necesare). 

Copilăria este esențială pentru fiecare dintre noi. Împreună putem să le oferim și lor o șansă la copilărie.